Ett åkeri – vad är det?

Om det inte vore för internet så skulle vi alla vara väldigt mycket mer förvirrad och mycket mindre kunniga. För idag går det att söka upp information om det mesta så man behöver inte direkt känna sig förvirrad utan man kan faktiskt få information om det mesta.

Jag visste till exempel inte var ett åkeri var för bara några timmar sedan, men det var jag nu. Och allting som krävdes vara några minuters sökning för att jag skulle kunna se det igen. Anledningen till att jag kom in på det var för att en kompis till mig ringde och sa att hon äntligen hittat ett åkeri i Åmål som hon skulle kunna anlita – nämligen Henry Nybergs åkeri AB. Och jag kände mig ärligt talat lite som ett frågetecken, men kände inte för att tala om för henne att jag inte visste vad det var. Även om det inte hade varit så farligt, jag menar hon känner mig och vet att jag har dålig koll på sådana saker, men jag gissade att det var något med transport då jag vet att hon hade pratat om att de behövde ett transportföretag för att frakta sina saker. Och det verkade stämma.

Sen när jag kom hem så sökte jag upp Henry Nybergs åkeri ABs åker i Åmål direkt och såg att det faktiskt handlade om transport, så att jag hade gissat rätt. Kanske var det därför hon inte beskrev det så mycket mer, för att hon antog att jag skulle förstå att det handlade om samma sak som innan.